Hemlagad rostbiff i ugn

Här är den goda hemlagad rostbiff i ugn från Nyårsafton. Det var så himla gott med hemmagjord helstekt rostbiff och vilken skillnad det är i smaken från färdigköpt i butiken.

Hemlagad rostbiff i ugn

Hemlagad rostbiff i ugn

Ni lyssnade väl på mig på Sveriges Radio där jag lagar mat? Ni kan lyssna i efterhand programmet om turkisk brunch.

Recept hemlagad rostbiff i ugn

Ingredienser
2 dl persilja
1 dl gräslök
2 msk färsk oregano
2 msk färsk fransk dragon
1 msk färsk timjan
nymald svartpeppar
flingsalt
2 pressade vitlökar
1 kg rostbiff

Gör så här

  1. Mixa de färska örterna, vitlöken, salt och peppar till en röra.
  2. Ta bort eventuella senor och fettbitar på utsidan av rostbiffen och täck den därefter med örtblandningen runt hela köttbiten. Bryn den lätt i lite smör. 
  3. Lägg rostbiffen på ett oljat ugnsfast form och stoppa in i ugnen på 200° i 45-50 minuter. Kolla när rostbiffen är klar enligt stektermometern (57-62° ungefär). Eller om du vill steka långsamt kan du sänka temperaturen och utöka tiden den är i ugnen. 
  4. Ta ut rostbiffen, täck med smörpapper/ bakplåtspapper och låt stå och svalna i cirka 30 minuter innan du skär upp den i så tunna skivor du kan. Servera rostbiffsskivorna med en krämig potatissallad.