Hemlagad rostbiff i ugn

Här är den goda hemlagad rostbiff i ugn från Nyårsafton. Det var så himla gott och vilken skillnad det är i smaken från färdigköpt i butiken.

Hemlagad rostbiff i ugn

Hemlagad rostbiff i ugn

Ni glömde väl inte lyssna på mig på radion idag 🙂 då kan ni lyssna här.

Ingredienser
2 dl persilja
1 dl gräslök
2 msk färsk oregano
2 msk färsk fransk dragon
1 msk färsk timjan
nymald svartpeppar
flingsalt
2 pressade vitlökar
1 kg rostbiff

Gör så här
Mixa de färska örterna, vitlöken, salt och peppar till en smet.
Ta bort ev senor och fettbitar på utsidan av rostbiffen och täck den därefter med örtblandningen runt hela köttbiten.
Lägg rostbiffen på ett oljat ugnsfast fat och stoppa in i ugnen på 200° i 45-50 minuter. Kolla när rostbiffen är klar enligt stektermometern (57-62° ungefär). Ta ut rostbiffen och låt stå och svalna innan du skär upp den i tunna skivor. Servera rostbiffsskivorna med potatissallad.