Här är den goda hemlagad rostbiff i ugn från Nyårsafton. Det var så himla gott och vilken skillnad det är i smaken från färdigköpt i butiken.

Hemlagad rostbiff i ugn
Ni glömde väl inte lyssna på mig på radion idag 🙂 då kan ni lyssna här.
Ingredienser
2 dl persilja
1 dl gräslök
2 msk färsk oregano
2 msk färsk fransk dragon
1 msk färsk timjan
nymald svartpeppar
flingsalt
2 pressade vitlökar
1 kg rostbiff
Gör så här
Mixa de färska örterna, vitlöken, salt och peppar till en smet.
Ta bort ev senor och fettbitar på utsidan av rostbiffen och täck den därefter med örtblandningen runt hela köttbiten.
Lägg rostbiffen på ett oljat ugnsfast fat och stoppa in i ugnen på 200° i 45-50 minuter. Kolla när rostbiffen är klar enligt stektermometern (57-62° ungefär). Ta ut rostbiffen och låt stå och svalna innan du skär upp den i tunna skivor. Servera rostbiffsskivorna med potatissallad.
Ja, det är mycket man ska hinna med och se på 😉 Kul med mästerkocken nu tycker jag!
Hemmagjord rostbiff, så gott 🙂
Hemgjord rostbiff och den man köper är som natt och dag. Jag hinner inte kika på tv så mycket. De program jag vill se är oftast när barnen äter kvällsmål och ska lägga sig.
Emmy: Joo tyvärr ligger ju tiderna på tv-programmen lite dåligt. Har därför upptäck svtplay, tv4play, osv 🙂
Egen rostbiff låter ju super, det borde jag ta och testa nästa helg! Låter lyxigt!