Hemlagad rostbiff i ugn

Inget slår en hemlagad rostbiff i ugn på nyårsafton. Det är så himla gott med en saftig hemmagjord helstekt rostbiff och vilken skillnad det är i smaken från färdigköpt i butiken. Om du har tid så välj att göra den hemma alla gånger. Väl värt besväret och du får nöjda gäster.

Hemlagad rostbiff i ugn

Hemlagad rostbiff

Egentligen är det inte heller sås vårt att laga din egna rostbiff, den gör sig själv i ugnen. 

Ni lyssnade väl på mig på Sveriges Radio där jag lagar mat? Ni kan lyssna i efterhand programmet på Sveriges Radio om turkisk brunch.

Recept hemlagad rostbiff i ugn

Hemlagad rostbiff

Saftig och god rostbiff
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 t 30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 2 dl persilja
  • 1 dl gräslök
  • 2 msk färsk oregano
  • 2 msk färsk fransk dragon
  • 1 msk färsk timjan
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt
  • 2 pressade vitlökar
  • 1 kg rostbiff

Instruktioner

  • Mixa de färska örterna, vitlöken, salt och peppar till en röra.
  • Ta bort eventuella senor och fettbitar på utsidan av rostbiffen och täck den därefter med örtblandningen runt hela köttbiten. Bryn den lätt i lite smör.
  • Lägg rostbiffen på ett oljat ugnsfast form och stoppa in i ugnen på 200° i 45-50 minuter. Kolla när rostbiffen är klar enligt stektermometern (57-62° ungefär). Eller om du vill steka långsamt kan du sänka temperaturen och utöka tiden den är i ugnen.
  • Ta ut rostbiffen, täck med smörpapper/ bakplåtspapper och låt stå och svalna i cirka 30 minuter innan du skär upp den i så tunna skivor du kan.

Servera rostbiffsskivorna med en krämig potatissallad.