Den här Turkisk dessert (Dolaz) har min vän gjort. Du ringlar över lite honung och äter som efterrätt. En klassiker och återkommande sötsak i det turkiska köket.
Däremot är den lite svår att göra om man inte har sett hur det går till av en mer erfaren.
Turkisk efterrätt dolaz
Ingredients
- 2 ägg
- 4 dl mjölk
- 2 dl mjöl
- 1/2 dl olja
- Ringla över flytande honung sirap eller pekmez (som är gjort av druvsaft från vindruvor)
Instructions
- Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Häll i röran i olja och rör om på medelvärme värme tills du får en tjock konsistens som på bilden i cirka 15 minuter. Till en början blir konsistensen en tjock smet. Fortsätt steka tills den får en gyllenfärg. Sänk värmen något och rör om riktigt rejält med trägaffel och dela smeten i små delar. Ringla till sist över honung.
Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Üstünde cevizmi var yasemin?? Helvaya benziyo biraz:) Denemek lazim../feyza
Feyza: Nej, det ser kanske ut som hackade nötter men det är själva degen som ska arbetas ner till små delar. Prova. 🙂 När får jag receptet på din goda brownie så att jag kan lägga upp den? 🙂
Låter som en dessert jag skulle gilla. Frågan är bara om man ska ha smakat en 5:a innan så man vet om man lyckas 🙂
Vilken fantastisk blogg du har!
Emmy: Haha, bra vits där. 🙂
Junitjej: Tackar för den. :=)
självklart kan jag visa dig, kul att du gillade den pusss, jag gillar din blogg :))))
//Gül