Enkel tiramisu recept

Lite vardagslyx med enkel tiramisu smakar gott till fikat. När jag åt efterrätten första gången blev jag förälskad i smaken. Gillar du kaffesmak och grädde så är detta en perfekt smakkombination! Den är en len och lagom söt efterrätt.

Enkel tiramisu

Enkel tiramisu

Mascarpone är en Italiensk färskost som är fet och som du kan använda i efterrätten. Du kan också servera tiramisu i glas som portionsformar, vilket blir fint om det ska bli serverad som efterrätt när ni sitter runt bordet. Du kan också använda mascarpone som grädde och ha den som tillbehör till våfflor, tillsammans med frukt eller göra en egen glass. Pröva godaste tiramisu receptet helt enkelt. Du kommer inte bli besviken.

Tiramisu

Total tid38 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 2 äggvita
  • 250 g mascarpone
  • 1 pkt savoyardikex lady-fingers
  • 3 dl starkt kaffe
  • 1 dl vispad grädde

Instruktioner

  • Vispa äggulor och socker pösigt i en skål och spara 2 äggvitor och vispa de för sig till ett fast och blankt skum.
  • Vänd ner mascarpone osten lite i taget och sedan grädden och sist äggvitan.
  • Doppa hela savoiardikexen i avsvalnat bryggt kaffe och lägg i bottnen på en form.
  • Bre på hälften av mascarponeblandningen över kexlagret. Lägg på ett varv till av kaffedoppad kex och sedan mascarponeblandning igen. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp så att det går ihop.
  • Sikta över kakao före servering.

Prova Italienska småkakor Saffransbiscotti!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3