Tiramisu garnerad med kakao – Italiensk dessert

Lite vardagslyx med tiramisu garnerad med kakao smakar gott till fikat. När jag åt tiramisu första gången blev jag förälskad. Gillar du kaffe och ost och grädde så är detta en perfekt smakkombination!

Tiramisu garnerad med kakao

Tiramisu garnerad med kakao

Mascarpone är en Italiensk färskost som är fet och brukar användas i Tiramisu efterrätten. Tiramisu kan också göras i glas som portionsformar, vilket blir fint om det ska ätas som efterrätt runt bordet. Du kan också använda mascarpone som grädde och ha den som tillbehör till våfflor, tillsammans med frukt eller göra egen glass.

Recept tiramisu garnerad med kakao

Ingredienser, 6 personer
4 äggulor
4 msk socker
2 äggvita
250 g mascarpone
1 pkt savoyardikex (lady-fingers)
3 dl starkt kaffe

1 dl vispad grädde

Gör så här
  1. Vispa äggulor och socker pösigt i en skål och spara 2 äggvitor och vispa de för sig till ett fast och blankt skum.
  2. Vänd ner mascarpone osten lite i taget och sedan grädden och sist äggvitan.
  3. Doppa hela savoiardikexen i avsvalnat bryggt kaffe och lägg i bottnen på en form.
  4. Bre på hälften av mascarponeblandningen över kexlagret. Lägg på ett varv till av kaffedoppad kex och sedan mascarponeblandning igen. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp så att det går ihop.
  5. Sikta över kakao före servering.

Prova Italienska småkakor Saffransbiscotti!