Tabbouleh sallad utan bulgur

Vad vore livet utan en libanesisk tabbouleh? Eller för att inte tala om alla pampiga turkiska bröllop utan den libaneniska mezen. Tabbouleh sallad, ett recept på persilja, tomat, lök och massor av färskpressad citronsjuice, är en fräsch libanesisk och syriansk somrig sallad. Jag gör min tabbouleh sallad utan bulgur ( tabbouli ). Persilja som ingår i salladen är väldigt nyttigt och rensande för kroppen och förekommer ofta i mellanösternköket. Det här libanesiska tabbouleh receptet går att äta precis som den är på ett mezebord eller som tillbehör till maten.

tabbouleh recept
tabbouleh recept

Klassisk tabbouleh bulgursallad

I en klassisk tabbouleh ingår bulgur, använd då finkornig bulgur. Om du vill göra den matig men glutenfri kan du också använda krossat bovete eller quinoa i salladen, som är fullvärdiga proteiner. Att dem är fullvärdiga proteiner betyder att dem innehåller de aminosyror vår kropp behöver. Koka dem lätt och lägg bara med i slutet och låt det svälla upp i dressingen, precis som när du lägger i bulgur.

Tabbouleh sallad

Vad passar Tabbouleh sallad till?

Vill du servera den som en större sallad exempelvis tabbouleh med halloumi kan du lägga till halloumi, fetaost, kycklingvingar eller falafel som passar bra till denna syrliga sallad. En klick med hummus eller yoghurtsås till är aldrig fel heller. Dekorera med vackra granatäpplen.

Vad är klassisk tabbouleh?

Bulgur ingår i tabbouleh och är vetekärnor som krossats. Couscous är gryn av durumvete. Det finns också sallader som man lagar på couscous med persilja som liknar klassik tabbouleh.

tabbouleh recept
Skriv ut receptet
5 from 1 vote

Tabbouleh sallad

Tabbouleh är en klassisk libanesisk persiljesallad med hackad tomat, lök och citronsaft.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Sallad
Kök: Libanesiskt
Keyword: Antiinflammatoriskt
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • cirka 100 g bladpersilja
  • 1 gul lök
  • 4 tomater

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • salt, peppar

Instruktioner

  • Finhacka persiljan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna riktigt smått.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen och rör i salladen. Smaka av med salt och peppar.
Prova kisir, som är en turkisk bulgursallad med persilja.