Snabb Key Lime Paj

Den här amerikanska efterrätten serverade jag till efterrätt – snabb Key Lime Paj med recept av Leila.

Syrlig Key Lime Pie

Syrlig Limepaj

Key lime paj är en amerikansk dessert med smak av lime och len kondenserad mjölk. Passar bra till fikat en varm och solig dag. Första gången jag upptäckte kondenserad mjölk blev jag så glad, det smakar så lent och gott och passar jättebra i bakverk. Tillsammans med limens syrlighet blir det en fräsch kombination, världens godaste key lime pie. 

Kondenserad mjölk i limepaj

Det är mjölk där vattnet har dunstat bort och blir till en sirapsliknande konsistens. Camilla Hamid visar i sitt inlägg hur du kan göra kondenserad mjölk hemma

Recept Key Lime Pie 

Key lime paj

Key lime pie recept
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Portioner: 6 bitar

Ingredienser

  • Botten:
  • 300 g digestivekex
  • 125 g smör
  • Fyllning:
  • 1 burk kondenserad mjölk 400 g
  • 2 st ekologiska äggulor
  • 4 st limefrukter saft
  • Till servering: Vispad grädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Krossa kexen till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör och tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en rund pajform. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
  • För fyllningen blanda kondenserad mjölk med äggulor, limesaft. Fyll pajskalen med smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde.

Om du gillar denna prova även Cobbler paj!