Den här vegetariska lasagnen med svamp och spenat är verkligen jättegod och enkel att laga. Jag tycker att svamp och spenat passar bra ihop, men ibland gör jag den även med zucchini eller aubergine. Använd det du har hemma till en supergod lasagne. Avsluta med mozarella och parmesanost för att få en krispig och god yta.
Krämig supergod lasagne
- Använd rätt mängd bechamelsås. Ibland har jag märkt att såsen blir för tjock om du sjuder den för länge. Den ska inte vara för lös, men inte heller för tjock. Såsen ska täcka plattorna, så att det ger vätska och mjuknar till en supergod lasagne.
- Ett annat tips är att blanchera plattorna. Häll kokande vatten på dem och häll av snabbt. Nackdelen är att plattorna fastnar i varandra. Du kan även använda den här metoden om du vill göra canelloni och böja plattorna.
- Vad gäller tomatsåsen, så är mitt tips att låta tomatsåsen puttra ett tag, då får den mer smak och blir tjockare i konsistensen. Lägg gärna i lite socker och örter, för extra god smak.
- Om du inte har bråttom så laga den på 200 grader med långsammare ungtid. Låt den vila och samla sig och servera den ljummen.
Vegetarisk lasagne
Supergod lasagne med svamp
Servings: 4 personer
Ingredients
- 500 g blandad svamp grovt hackad
- 2 klyftor vitlök finhackade
- 300 g spenat tvättad och torkad
- 400 g krossade tomater
- 75 g parmesanost
- 8 lasagneplattor
- salt
- peppar
- olivolja
Till bechamelsåsen
- 60 g smör
- 60 g vetemjöl
- 6,5 dl mjölk
Instructions
- Stek svampen i olja tills den är mjuk. Krydda med salt och svartpeppar.
- Rör ner vitlök, krossade tomater och spenat och koka tills spenaten har mjuknat. Låt svalna.
- Smält smöret. Vispa sedan i mjölet och fräs i två minuter. Vispa hela tiden, häll i mjölken tills blandningen är jämn. Låt sjuda och när den har tjocknat, efter ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Valfritt: Blanchera, koka hastigt, lasagnearken i en gryta med kokande saltat vatten i 2 minuter. Lägg arken på ett fat, ta lite olja så de inte fastnar.
- Varva bechamelsås, tomatsås, plattor tills de alla är använda. Avsluta med mozarella och parmesanost.
- Grädda i 30 minuter eller tills rätten är gyllenbrun på toppen.
Video
Om du inte vill använda plattor så kan du göra denna goda lasagne med zucchini som plattor.
Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
wow vilken bild.Nu vart jag jätte sugen på lasagne. Men vet inte hur man gör en riktigt god lasagne.Den som är på bilden ser jätte god ut.
Hej och tack! Jag brukar alltid följa Per Mobergs recept länk: https://www.koket.se/vad-blir-det-for-mat/per-morberg/lasagne-bolognese–per-morbergs-recept/
Hej igen jag får tacka för länken. Det ska bli lasagne i helgen lita på det. Tack,tack.
U r welcome. Såsen är a o o. Att få till lagom mycket så att det täcker plattorna o mjukar upp dem. Blir det för lite blir det hårt, blir det för mycket blir det geggit. Good luck. 🙂