Stekt sparris är gott som tillbehör till lax eller kyckling. Jag brukar oftast koka mina lätt i saltvatten. Den här gången stekte jag dem och det blev mycket godare och spänstigare som Sparris med fetaost och pinjenötter. Har ni något bra tillbehör till stekt sparris ni brukar använda?
Nyttigt med stekt sparris
- Grön sparris innehåller kalium, fosfor, kalcium, folsyra och vitaminerna A, B1, B2, C och E.
- Den innehåller få kalorier, fibrer som är bra för tarmarna och antioxidanter som skyddar celler i kroppen från oxidering. Det är jätteviktigt att vi äter tillbehör till kyckling och fisk i form av grönsaker.
- Fibrerna är viktiga för kroppens funktioner i tarmarna, så gör det en vana att alltid köpa med grönsaker från affären. Enligt iform är den gröna sparrisen nyttigare än den vita, eftersom den innehåller immunförsvarshöjande antioxidanter. Andra produkter som innehåller mycket antioxidanter är bär, och de kan du få i dig enkelt genom att dricka en god läskande smoothie.
Fakta sparris
Säsong maj- september.
Vit växer under jorden och behöver ses över så att den inte får ljus. Har grövre skal.
Grön får fotosyntes och bildar klorofyllfärgen.
Sparris får mer hållbarhet om du lägger den i vatten som snittblommor.
Stekt sparris med fetaost och pinjenötter
Ingredients
- 6 st sparrisar
- 50 gr fetaost
- Pinjenötter
- 2 msk olja
- Salt
Instructions
- Bryn pinjenötterna på medelvärme i olja. Tillsätt sparrisarna och stek vidare i några minuter.
- Smula i fetaosten och salta.
- Servera som tillbehör till fisk eller fågel.
Kika in grillad paprika med feta!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
de se så gott ut!!
choklad cupcake med smökräm i glada färg !!
jag tror att alla barn kommer att gillar säkert
vad gott med fetaost och sparris! det har jag aldrig provat innan.
hoppas du får en fin vecka!
gott det ser ut, sparris maste jag kopa och laga till det var alltfor lange sedan! Sot din lille pojk ar:))
Grillad sparris med stekta skogschampinjoner el ännu bättre egna plockade karljohan svamp el kantareller, tillsammans med färsk pasta o massor med hyvlad parmesan… *gudomligt gott* 🙂
Elisabeth: Den kombinationen låter också himla god. Jag är inte så bra på det där med svampplockning. Men jag hade gärna velat. 🙂