Sparris med fetaost&pinjenötter

Sparris är gott som tillbehör till lax eller kyckling. Jag brukar oftast koka mina lätt i saltvatten. Den här gången stekte jag dem och det blev mycket godare och spänstigare som Sparris med fetaost&pinjenötter. Har ni något bra tillbehör ni brukar använda?

Sparris med fetaost&pinjenötter

Sparris är nyttigt och gott.

Nyttigt med sparris

Grön sparris innehåller kalium, fosfor, kalcium, folsyra och vitaminerna A, B1, B2, C och E. Den innehåller få kalorier, fibrer som är bra för tarmarna och antioxidanter som skyddar celler i kroppen från oxidering. Det är jätteviktig att vi äter tillbehör till kyckling och fisk i form av grönsaker. Fibrerna är viktiga för kroppens funktioner i tarmarna, så gör det en vana att alltid köpa med grönsaker från affären. Enligt iform är den grönsa nyttigare än den vita, eftersom den innehåller immunförsvarshöjande antioxidanter. Andra produkter som innehåller mycket antioxidanter är bär, och de kan du få i dig enkelt genom att dricka en god läskande smoothie.

Recept sparris med fetaost&pinjenötter

Ingredienser, 2 personer
6 st sparrisar
50 gr fetaost
Pinjenötter
2 msk olja
Salt
 
  1. Bryn pinjenötterna på medelvärme i olja. Tillsätt sparrisarna och stek vidare i några minuter. Smula i fetaosten och salta. Servera som tillbehör till fisk eller fågel.

Kika in grillad paprika med feta!