Somrig pavlova med lemoncurd och jordgubbar

Har du grädde och jordgubbar hemma så är somrig pavlova med lemoncurd enkel att svänga ihop och bland det godaste du kan äta på sommaren. Själv gillar jag denna marängtårta mer än tårta på sockerkaksbotten, dessutom är den ju glutenfri. Det känns mycket lättare och den krispiga marängen smälter lätt i mun. Lägg på fluffig vispad grädde och några goda färska jordgubbar som lättar upp smakerna och du har en vinnande efterrätt till festen, påsk eller midsommar.

Somrig Pavlovatårta

Somrig pavlova med lemoncurd och jordgubbar

Pavlova tårta med jordgubbar

Jordgubbar är populärt på sommaren och speciellt till midsommar i Sverige. Att bara äta färska jordgubbar med grädde är gott. Den innehåller c-vitamin, fibrer, folsyra och massor av antioxidanter som skyddar från fria radikaler och motverkar åldrandet och stärker immunförsvaret. Jordgubbar som är importerade ska sköljas och förvara dina jordgubbar kallt. Under sommaren kan du också plantera jordgubbar själv och odla i trädgården eller balkongen.  

Hur du gör maräng till pavlova med lemoncurd och jordgubbar? 

  • Se till att skålen är helt ren och torr, annars går inte marängen ihop ibland
  • Vispen ska också vara ren och torr
  • När du separerar äggulan från äggvitan så gör det försiktigt. Ingen hinna från gulan får hamna i skålen. Annars kan marängen misslyckas. 
  • Vispa först äggvitorna med socker till ett fast skum

Se hur du gör maräng

Somrig Pavlova med lemoncurd och jordgubbar

Enkel marängtårta med färska jordgubbar
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid1 timme 30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: glutenfri
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker/ björksocker
  • 1 msk maizena

Garnering

  • Grädde/ kokosgrädde
  • Lemon curd
  • Jordgubbar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 °C. Vispa äggvitorna med socker i en torr, ren och helst rundbottnad skål till hårt fast skum.
  • Vänd ner maizena med vitorna. Rör inte för mycket.
  • Bre ut smeten i en välsmord, rund form med löstagbar kant, cirka 26 cm i diameter.
  • Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen i cirka 1 1/4 timme. Låt bottnen kallna och lossa kanten på formen försiktigt och därefter bottenplattan.
  • Vispa grädden tjock. Bre först lemon curd och sen grädden över bottnen. Garnera med färska jordgubbar.

Prova somrig cheesecake med jordgubbar!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3