Jag bakade smulpaj med rabarber och jordgubbar. Vi var på självplock och plockade jordgubbar i Botkyrka. Vad passar väl bättre än sommarens bär och frukter än till en smulpaj. Alltid lika gott med lite hemmagjord vaniljsås till.

Finns det något godare och enklare än klassisk smulpaj med bär. Jag gillar havregryn i smeten, då blir den smulig och god. Tillsammans med en riktigt fluffig hemmagjord vaniljsås blir det supergott.
Recept Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Källa: Arla.se
Smulpaj med rabarber jordgubbar
Ingredienser
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl havregryn
- 2 –3 msk strösocker
- 100 g Arla smör
- Fyllning
- 3 –4 rabarberstjälkar
- ca 1/2 liter jordgubbar
- 3/4 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
Hemmagjord vaniljsås
- 1 dl strösocker
- 4 äggulor
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Bland mjöl, havregryn och socker i en bunke.
- Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
- Ansa och skär rabarberstjälkarna i två cm stora bitar. Varva rabarber och jordgubbar i en ugnssäker smörad form. Blanda socker, potatismjöl och strö det över.
- Fördela smuldegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen 15-20 min. Servera med hemmagjord vaniljsås.
Hemmagjord vaniljsås
- Koka upp grädde och mjölk med vaniljpulver och låt svalna.
- Vispa socker och äggulor poröst. Tillsätt gräddblandningen och rör ihop.
- Häll tillbaka i kastrullen och vispa på låg värme tills såsen tjocknar, det får inte koka. Låt svalna och servera kall.
Lägg till lite kanel också så blir det extra gott.
Mums;)
Jag har inte skickat in något bidrag ännu. Var med och tävlade förra året, men…
Hej, ville bara säga att alla bilderna är jättefina! Glöm inte bort att använda riktigt bra vaniljstänger till såsen också, det gör enormt stor skillnad.
Testa göra rabarberpaj med lite kokos i nästa gång. Gillar vanligvis inte rabarberpaj men gjorde en gång med kokos och de var så underbart gott!
Trevlig sommar!
Gott, gott!