Pannbörek med mozarella – morgonmys

Så skönt att vardagen är åter igång och vi kan återgå till våra rutiner som långa lördagsfrukostar. Kan verkligen rekommendera Pannbörek med mozarella.

Pannbörek med mozarella
Pannbörek med mozarella

Börek / burek är vanligt i Turkiet speciellt till frukost eller när man har över vänner. Men oftast lagar du den med en filodeg och den här varianten i panna är en lite snabbare variant av burek med ost som passar utmärkt till frukosten. Så gott med lite grön persilja och salladslök i. Persilja innehåller järn och är bra att boosta med om du är trött. Dessutom har den renande effekt för kroppen. Dock är den heller inte bra att äta för mycket av, så ät med måtta. Lök är bra att äta dagligen för immunförsvaret, oavsett om det är gul lök, salladslök eller vitlök.

Recept Pannbörek med mozarella

  • 2 st ägg
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl mjölk (alt. havremjölk)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl (alt. glutenfritt mjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 3-4 stjälkar persilja
  • 3 stjälkar salladslök

Gör så här

Blanda ägg, mjölk, salt, bakpulver och mjöl med en handvisp. Lägg sedan i den hackade persiljan samt salladslöken. Därefter steker du dem i en stekpanna med lite olivolja. När du har stekt fyra stycken så sätt ihop två med mozarellaost emellan och stek ytterligare någon stund tills osten smälter.

Prova andra börek!