Idag svängde jag ihop pannacotta med syrlig vinbärssås. Pannacotta är en italiensk dessert som görs på grädde, socker och vanilj.
Jag har använt multisocker istället för gelatin. Den blir krämig och gräddig och jag gillar den lena smaken av pannacotta. Passar perfekt som lättare dessert, jättegott!
Och igår plockade vi resten av vinbären från mammas buskar. Jag har gjort vinbärsmuffins, vinbärskaka och pannacotta. Sedan har mamma också svarta vinbär, men jag är inte lika förtjust i dem. Kan man göra något gott med dem också?
Vinbär är nyttigt
Både svarta och röda vinbär är rika på c-vitamin och 100 gram fyller dagsbehovet. Pektiner i röda vinbär gör att blodsockret hålls stabilt.
Olika pannacotta smaker
Du kan smaksätta antingen själva pannacottan eller ge smak åt garneringen.
- Passionsfrukt
- Hallon eller blåbär
- Chokladpannacotta – hacka lite vit eller mörk choklad i gräddblandningen
- Citron eller lime
Recept pannacotta med syrlig vinbärssås
Pannacotta
Ingredienser
- 4-5 dl grädde
- 1 dl multisocker
- 1 msk vaniljsocker
- Sås:
- 1 dl vinbär
- 1 msk socker
Instruktioner
- Koka alltihop i en kastrull i cirka 1/2-1 minut. Häll upp i formar och kyl i cirka 4 timmar. Mixa vinbären med socker och häll över pannacottan när den svalnat.
Prova även Irmik – mannagrynsdessert!
Lämna gärna en kommentar om receptet, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
Där är den ju! Toppen, det receptet bokmärker jag. Tack så mycket:-)
Ja det tog ett tag innan den kom upp 🙂 Igår gjorde jag dina vinbärsmuffins Tina. Dem blev jättegoda. 🙂
gott det såg ut =)
Det ser jättegott ut! 🙂
Harligt fotografi och god dessert!!
Ha en underbar vecka:)
Kramar,
Nena
Pannacotta är ju så gott. Vinbär till måste ju vara perfekt, lite syrliga till den söta pannacottan.
Blir mycket godare med lite vit blockchoklad i:))
Erika precis som du säger så passade dessa två jättebra ihop. 🙂
Tack Nena, ha det allra bäst du med.
Jenny, tack. Kul att du kikar in här. 🙂
Feyza: Tack för tipset.
Jag tycker också det ska vara lite syrligare bär till pannacotta, röda vinbär måste varit perfekt. Svarta vinbär är så goda att göra saft påtycker jag och sedan kunna slå i en skätt i såseroch marinader. Jag blev bjuden på en charlotte russe- kaka gjord på rulltårta fylld med svartvinbärspuré och sedan var det mousse på svarta vinbär runt. Ruggigt gott, men lite pyssligt att göra.
mmmm, pannacotta tröttnar jag inte på, det är gottigt!!!!
Jag kan tänka mig att pannacottan och vinbären gifter sig fint, mumsigt!