Pankopanerad torsk i ugn

Vi har bestämt oss att försöka äta fisk två dagar i veckan. Men det målet når vi aldrig. Fisk som är så enkelt att tillaga och gott. Idag åt vi pankopanerad torsk i ugn. Hur ofta äter ni fisk?

Pankopanerad torsk i ugn

Pankopanerad torsk i ugn

God fisk
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 5 msk ströbröd
  • 2 msk hackade valnötter
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 1 knippe hackad persilja
  • 4 torskfileér a 150 g
  • Salt&peppar

Dressing:

  • 1 pressad vitlök
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1/2 citronsaft
  • 3 msk olivolja

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Lyft pannan från värmen och lägg ner ströbröd valnötter, skal av saft, citron, persijlan.
  • Tryck sedan fast blandningen över torskfiléerna.
  • Lägg filéerna i en folieklädd form. Ugnsbaka i 200 grader i ca. 25 min.
  • Blanda ingredienserna till dressingen. Ringla den över fisken vid servering.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3