Örtkryddad torsk

Vi har bestämt oss att försöka äta fisk två dagar i veckan. Men det målet når vi aldrig. Fisk som är så enkelt att tillaga och gott. Idag åt vi Örtkryddad torsk. Hur ofta äter ni fisk?



Ingredienser, 4 portioner
2 msk smör
5 msk ströbröd
2 msk hackade valnötter
1 st citron (rivet skal och saft)
1 knippe hackad persilja
4 torskfileér a 150 g
Salt&peppar

Dressing:
1 pressad vitlök
1 tsk chilipeppar
1 knippe hackad persilja
1/2 citronsaft
3 msk olivolja

Gör så här
1 Smält smöret i en kastrull. Lyft pannan från värmen och lägg ner ströbröd valnötter, skal av saft&citron, persijlan. Tryck sedan fast blandningen över torskfiléerna. Lägg filéerna i en folieklädd form. Ugnsbaka i 200 grader i ca. 25 min.
2 Blanda ingredienserna till dressingen. Ringla den över fisken vid servering.