Nyttigt bröd med havre

Varför inte baka ett eget nyttigt bröd med havre. De här nyttiga frallor havregryn sveper du ihop i en enda rörelse nästan.

Nyttigt bröd
Nyttigt yogabröd

Denna morgon bytte jag ut den svarta duken mot den gula. Visst blev det fint? Nu behöver jag en bukett tulpaner till bordet, så är det vår hemma hos oss. Det är små knep att ta till för att piffa upp vardagen. 

Jag fick Pastirma från Turkiet på mittbilden. Så det åt vi som pålägg, väldigt gott.

Vad många ni är som börjar titta in här förresten, och jag får många trevliga mail av er läsare. Tack för att ni kikar in i mitt krypin.

Recept Nyttigt bröd med havre

Nyttigt bröd

Cook Time1 hour 30 minutes
Course: Frukost
Servings: 10 st

Ingredients

  • 25 g jäst ½ paket
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • dl havregryn gärna fiberberikade
  • 3/4 dl krossade linfrön
  • dl vetemjöl
  • olja
  • eventuellt också diverse frön och kärnor t ex solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön (etc)

Instructions

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Häll ljummet vatten i en skål. Smula ned jästen i vattnet, och tillsätt sedan salt och honung.
  • Rör sedan ned de övriga ingredienserna i blandningen. Rör runt (med t ex en träslev) till en lös deg. Täck över skålen och låt degen jäsa i cirka 40-50 minuter.
  • Olja en plåt väl, och häll över degen från skålen. Låt degen flyta ut (som en stor, rund och platt "bulle") och platta försiktigt till den om det behövs. Strö över de frön/kärnor som du vill ha på ditt bröd.
  • Grädda i mitten utav ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.

Prova mitt godaste brödrecept: Valnötsbrödet!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3