Nybakade mjuka frallor – du har inte sett saftigare bröd

Eftersom E inte vill äta av valnötsbrödet får det bli Nybakade mjuka frallor till honom. Det här receptet är från “Piece of cake” av Leila Lindholm, Nybakade mjuka frallor – du har inte sett saftigare bröd!

Nybakade mjuka frallor - du har inte sett saftigare bröd

Nybakade mjuka frallor – du har inte sett saftigare bröd

 
Denna frallan bara smälte i munnen. Jag fick i mig lite för mycket. Du vet när det är så gott att du inte kan sluta.  
Jag vill gärna prova baka någon surdegsbröd. Har ni något bra tips?
 
Ingredienser, ca 20 frallor
50 g färsk jäst
2 tsk honung
2 tsk ljus sirap
1 dl olivolja
1 msk salt
2 dl durumvetemjöl
10-11 dl vetemjöl special
 
Gör så här
1 Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, olivolja och salt.
2 Tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och släpper kanterna. Jäs under bakduk i ca 30 min.
3 Forma 20 st runda frallor och platta till lite lätt med handen, så får de en bättre form. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lät jäsa i ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 220 grader.
4 Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Ät genast varma med smör och ost. Frys in resten och ta fram vid behov.

Om du gillar dessa frallor så prova dessa:
Pitabröd