Midsommartårta med rabarber

Glad Midsommar! Recept på bästa midsommartårta med rabarber och lemon curd. Denna enlkla midsommartårta är bakad på en lätt tårtbotten och fylld med härliga tårtfyllningar. Tårtan till midsommar kommer bli uppskattad av gästerna, jag lovar. Avsluta med fluffig grädde, garnera med några jordgubbar på toppen och lite sol på så är sommaren räddad.

Midsommartårta-rabarber-recept
Midsommartårta-rabarber-recept

Bästa midsommartårta med rabarber och lemon curd

Vissa smaker glömmer jag aldrig, som denna underbart goda midsommartårta med lemon curd. Det som gör smaken är den goda rabarberkompotten och lemon curd fyllningen mellan tårtbottnarna. Två otroligt goda smakhöjare till tårtfyllning. Även tårtbotten är väldigt lätt och god. Det går säkert jättebra att byta ut tårtbotten mot ett glutenfritt alternativ om du skulle vilja det. Det hade jag gjort idag om jag bakade om denna. Och du servera gärna denna goda tårta till sommarens fester eller varför inte till midsommar.

Källa: Alltommat.se

Midsommartårta med rabarber

En god tårta till midsommar
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour
Servings: 10 pers

Ingredients

  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Rabarberkompott

  • 500 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker äkta

Lemon curd

  • 2 st citroner
  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde

Instructions

  • Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggvispet och blanda väl.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna och skär den i tre tårtbottnar.

Rabarberkompott

  • Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka utan lock 15-20 min. Rör om då och då. Låt kompotten kallna.

Lemon curd

  • Lemon curd: Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker ca 1 minut i en kastrull. Blanda i citronskal och citronsaft. Värm på svag värme och rör tills krämen tjocknat. Ta av kastrullen så snart den första bubblan syns.
  • Skär smöret i bitar. Klicka ner det i krämen och rör tills det smält. Låt kallna.
  • Fördela rabarberkompotten på två av bottnarna. Lägg på den sista bottnen och bred på lemon curd. Vispa grädden och täck hela tårtan med ett jämnt lager.

Jag kan verkligen rekommendera denna goda glutenfria daimtårta som med fördel svängs ihop snabbt.

Lämna gärna en kommentar om receptet, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3