Grillad seabream

Den här säsongen blir det antingen grillat, sandwich, sallader eller äta på uteserveringar. Häromdagen grillade vi favoritfisken Grillad seabream. Den innehåller väldigt mycket vitt kött och är lite mildare i smaken.

Grillad seabream

Grill tillbehör

Till fisken grillad seabream åt vi auberginesallad. Den gjorde vi genom att grilla aubergine och skala bort skalen, hacka den och blanda med tomat, lök, gurka, olivolja.
Till efterrätt önskade Emin sig banan och choklad, så det blev hajkbanan på grillen. Min favorit med.

Grillad seabream

Fisk
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 2 st a 800 g Seabream Cupra på turkiska
  • Citronpeppar salt

Instruktioner

  • Rensa fisken, men behåll huvudet. Skölj fisken. Skär ett par skåror i fisken över ryggen med en vass kniv.
  • Krydda med citronpeppar och mycket salt. Låt vila ca. 15 min.
  • Grilla först ena sidan, och sedan andra. Servera med grillade grönsaker och sallad.

Linsbiffar passar också bra till grillbuffén under sommaren.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3