Reseguide Miami Beach

Jag reste till Sol & bad i Miami Beach, Florida, USA med mamma och båda barnen. Läs min reseguide Miami Beach.

 

Väl framme i Miami Airport plockar hotellets shuttle upp oss och vi kommer fram smidigt. Det första dagarna har barnen jetlag och vaknar i stort sett mitt i natten. Det som jag märker är att här känns allt väldigt dyrt, folk är vänliga och havet är vågigt!

Första dagen går vi ner på gatan ”Collins avenue” och hittar en livsmedelsbutik ”Wallgreens”. Där handlar vi mjölk, färdigskivade frukter och yoghurt. Sedan går vi ner till stranden och får lyxen att äta bland alla gröna palmer. Det är lugnt på morgonen och fuktigt i luften. Människor som sittet längs murkanten i ”parken” hälsar på oss. Känslan av att inte behöva stressa till jobb eller måsten får mig att bli så lugn.

Sol & bad i Miami Beach

Vi fortsätter ner mot stranden ”Ocean avenue”, tar av oss flip flops och går till solstolarna genom den långa sanden på 90 meter för sol & bad i Miami Beach. För varje del finns det en ”Lifeguard” i olika färger och former. Vera tycker en av dem ser spännande ut och tar sig uppför trappan. Jag fotar samtidigt som en mås flyger ovanför hennes huvud. Fotot blir symboliskt för platsen och jag delar den med mina vänner på Facebook.
 
Vi fortsätter dagen med att bada i havet, ligga och sola och barnen leker med sand och boll. Det är nära 30 grader och jag smörjer barnen med solkräm. Ändå blir de mot slutet av dagen röda på näsa och axlar. Det blåser mycket och vågorna i havet är stora. Flaggorna idag är röda och lila. Det betyder att man ska vara försiktig för magneterna som finns och för de kraftiga vågorna. Livvakten blåser emellanåt i sin pipa och varnar de som simmar ut för långt. Ibland hör inte den som är ute och simmar så livvakten får kasta sig ut i vattnet för att säga till. Att det i luften hörs helikopterljud emellanåt är inget konstigt och påminner mig om Miami feelings från Hollywood filmerna.

Mat i Florida

Strax mot lunchtid börjar barnen bli hungriga. Vi går förbi ett bageri som har ögonfrestande nybakta croisannter och focassia bröd. Jag går in där och köper med mig lite till familjen. När vi börjar äta står måsarna ovanför oss och försöker vänta på rätt tillfälle att sno en bit mat.

Ungefär så här såg våra dagar ut från förmiddag till kväll. Vissa dagar hänger vi på hotellets takterass pool. Barnen hittade alltid vänner, både svenska, turkiska eller andra som de fick prata engelska med. För Emin var det inga problem att kommunicera med vänner. Tänk att dagens 9-åringar förstår engelska så väl. Mycket tack vare sociala medier och dataspel på engelska. Sociala medier underlättar också att de kan hålla kontakt. Emin addar några av sina vänner på instagram. Och med den turkiska familjen från Schweiz byter vi telefonnummer med för att besöka varandra senare.

 

 

Miami sevärdheter

På kvällarna är barnen rätt trötta och stannar på rummet med mamma och tittar på Cartoon Network. Själv vill jag utforska staden och tar en tur runt distrikten bland Art Deco husen. När jag hör den dunkande musiken längs strandvägen, ser de upplysta neonskyltarna på byggnaderna kommer jag i riktig stämning och går gungandes och knäpper med fingrarna. Hälsar på folk, pratar med olika personer från Turkiet och Sverige och hänger på ett fik med några från Sverige. En annan dag går jag runt Lincoln road och shoppar kläder och smycken. Jag besöker Espanyola way.

Aktiviteter Miami beach

Att ta sig runt i Miami Beach är enklast med bil. Men för den som inte har bil ordnar både hotell eller andra företag som exempelvis miamidoubledecker olika turer. Det går också utmärkt att utforska stan med en cykel genom att hyra cyklar från citybike. Jag tar två turer med guidning; en Miami Beach city med båttur runt Star Island. Och sedan en Everglade tur för att träffa alligatorer i parken.

 

Mat i USA

Efter tredje dagen bodde vi på ett hotell där det ingick frukost. Allt var väldigt sött. Gröt som är söt, bagels med marmelad, frukt yoghurt och stora muffinsar. Tur nog hittade vi två favoritställen med hälsosam mat. Ett var ett baguetteställe ”La baguetterie” mittemot hotellet och var riktigt poppis. Man kunde välja mellan baguette eller croissanter med valfritt gottigt innehåll. Inte långt därifrån på Washington avenue fanns ”Juice&Java” som serverade gröna sallader, wraps, quesedillas och goda smoothies. 
Annars blev det mycket pizza och hamburgare. Pizzorna var riktigt stora och goda. Mums! Vi testade också lite mexikansk tapas och kubansk mat. Sushi finns också för den som saknar det.

 

 
 

Hitta märkes fynd i Miami

På Miami Beach finns det shopping på två ställen; Art Deco distirktet eller på Lincoln road. Det bästa är på Lincoln road där du hittar GAP, HM, Guess, Club Monaco, MAC och flera andra stora märken. Här kan du fynda märkesglasögon eller märkesskor som converse, UGG´s, Vans, Keds, Minnetonkas, Cats, med mera. Vill du som jag hitta Ralph Lauren kläder beger du dig till närmsta varuhus cirka en halvtimme bort till Adventura Mall.
Finns även ett outlet Sawgrass Mills som inte jag hann besöka.