Lotus biscoff cheesecake

Lotus biscoff cheesecake smakar himmelskt och enkel att svänga ihop. Biscoff cheesecake är en len, krämig och oemotståndlig no-bake dessert. Med en krispig botten och mjuk fyllning ser den lika bra ut som den smakar.

Lotus biscoff cheesecake
Cheesecake

Biscoff recept svämmar över på sociala medier, även känd som Lotus Biscoff. Namnet kommer från en smakrik pepparkaksliknande kex från Belgien. Det bästa med detta recept är att den inte går in i ugnen och är väldigt enkel att ordna.  

Biscoff spread: tillgänglig i visa butiker. Använd smooth Biscoff spread. Om du inte hittar den kan du använda Dulche de leche.

Biscoff cookies:  Biscoff kex. Om du inte får tag i dessa använd hälften pepparkakor hälften digestivekex.

Cream cheese: Använd en vanlig färsost för att få rätt konsistens.

Tips för att lyckas med din biscoff cheesecake

Se till så att botten är sval innan du lägger på fyllningen, annars kan det bli vobbligt. Färskosten till fyllningen bör vara rumsvarm för att ge rätt konsistens till din cheesecake. Du kan göra cheesecakes i glas eller i en springform.

För glutenfritt alternativ: Mixa dubbla mängden kakor, lika delar glutenfria digestivekex och glutenfria pepparkakor, men behåll samma mängd smör. Lotus Biscoff spread är inte glutenfri och kan bytas ut mot dulce de leche.

Kan förvaras i cirka 3 dagar i kylen.

Se steg-för-steg video på hur man bakar Lotus Biscoff cheesecake

Biscoff cheesecake

No bake cheesecake
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: cheesecake

Ingredienser

Botten:

  • 100 g smör
  • 30 stycken Lotuskex

Fyllning:

  • 400 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Topping:

  • 1 burk Lotus Biscoff spread à 400g
  • 1 dl vispgrädde
  • smulade Lotuskex att garnera med

Instruktioner

  • Använd en form med diameter på 23 cm.
  • Mixa kexen till ett fint smul. Smält smöret och blanda ihop jämnt med kexsmulet. Tryck ut smulet i botten på formen. Vila formen i kyl medan du gör fyllningen.
  • Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker krämigt. Vispa grädde krämigt och vänd samman till en jämn smet.
  • Smeta ut fyllningen jämnt över botten. Ställ i kylskåpet under tiden du förbereder toppingen.
  • Öppna en burk Lotus Biscoff spread och värm burken i microvågsugnen i 30 sekunder, så blir det lättare att få ett jämnt lager över cheesecaken.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 2 timmar innan du toppar med vispad grädde och smulade lotuskex.

Prova även denna somriga no bake cheesecaken med jordgubb