Krämig pestokyckling med mozarella och soltorkade tomater är verkligen enkelt och gott. Kombinationen av pesto med mozarella och soltorkade tomater är ljuvligt och sprider fina dofter i köket. Detta läggs till i listan av vardagsfavoriter.
Fick idag hem väggord från Vinylfabriken till sonens rum med orden ”Emin, så älskad från första stund”. Vid bokläsningen berättade jag för honom vad det stod där och att jag älskar honom ända till rymden och tillbaks. Då svarar han med att: ”- Men mamma kan du inte beställa en till där det står att jag älskar dig ännu mer ÄNDA till jupiter”. Hjärtat snyft….är dem inte för söta barn. 🙂
Krämig pestokyckling med mozarella och soltorkade tomater
Ingredienser, 4 pers
500 gr färska kycklinglårfilé
1 st påsar mozzarella
1/2 burk strimlade soltorkade tomater
Pesto efter smak (gärna egen enligt recept här)
2 dl grädde
Pasta, tagliatelle
Gör så här
Stek kycklingen hela, de skall få fin färg tillsammans med salt och peppar.
Lägg över dem i en smord form och häll över pesto. Fyll med skivad mozzarella och strimlade soltorkade tomater och häll över grädden. Kör i ugnen på cirka 180 grader. Servera med tagliatelle.