Kebab med ris

Kebab med ris på en kvart på färdig kebab när du vill ha ett snabbt recept. Det går också att laga kebab från grunden hemma. Oavsett är en kebab alltid god.

Kebab på en kvart

Kebab på en kvart

Recept kebab med ris

Kebab med ris

Course: Huvudrätt
Cuisine: turkiskt
Servings: 4 pers

Ingredients

  • 700 gram strimlat färdigkryddad kebabkött
  • 1 dl vatten
  • 1 st köttbuljong
  • 2 krm chilipeppar eller paprika
  • 1 krm salt och peppar

Tomatsås

  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten

Yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 -2 msk vatten
  • 1 klyfta pressad vitlök

Instructions

  • Stek kebab på låg värme i olja i en stekpanna.
  • Tillsätt buljong, kryddorna och vattnet. Låt puttra någon kvart tills köttet har fått färg.

Tomatsås:

  • Lägg tomatpurén i kastrullen. Tillsätt kryddor och vatten och låt det puttra lite tills det blir en sås.

Yoghurtsås:

  • Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås.

Turkiskt ris

2 dl ris
1-2 msk smör
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 krm salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj riset och låt vila i vatten en stund innan.
  2. Lägg risen i det smälta smöret och låt brynas lite lätt. Om du vill kan du bryna lite vermicelli innan du lägger i riset. 
  3. Tillsätt kryddor och blanda köttbuljongen med hett vatten, så att den löses upp. Häll över riset och blanda.
  4. Låt koka i cirka 15 minuter eller tills vattnet har kokat in. Täck med en ren handduk så att vattnet dunstar av.

Servera kebaben med ris och häll över tomatsås och yoghurtsås. Smaklig måltid!

Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3