Glutenfria Crepés med hallon och grädde

Crepés är alltid gott. Här är ett recept på glutenfria Crepés med hallon och grädde och med kokosflingor i smeten kan det ju aldrig gå fel, eller hur?

Glutenfria Crepés med hallon och grädde

Glutenfria Crepés

 

Varför fiberhusk i glutenfri bakning? 

Fiberhusk är malet psylliumfröskal av växten Psyllium och är glutenfritt. Det är en ersättare till gluten och vanligt att använda i glutenfri bakning. Den har egenskapen att den sväller upp och suger vätska för att ge ett saftigare och luftigare bröd, vilket passar bra eftersom glutenfri mjöl oftast är tunga och kompakta. Du kan inte använda hela psylliumfrön istället. 

Fördelen med fiberhusk

Näringsmässigt är fiberhusk en bra källa till fiber, vilket är bra för vår matsmältning. Som du säkert vet så är det som mat till våra goda bakterier och dem vill vi ha fler av för att få en bra tarmflora. Samtidigt ökar de mättnadskänslan vilket är bra. Fiberhusk är även vanligt att använda vid lågkolhydratskost LCHF, där syftet är att äta mindre kolhydrater.
 
Varför utesluta gluten? 
 
Om du är glutenintolerant eller glutenallergiker, så utesluter du säkerligen gluten i din kost. I antiinflammatorisk kost som jag följer rekommenderas det också att utesluta gluten ur kosten. Jag mår så mycket bättre utan gluten och har mer energi hela dagen, därför väljer jag att ersätta det med andra alternativ. Dessutom är ju både fiberhusk och mandelmjöl mer näringsrika, så det känns mer naturligt att ge min kropp det som är bra.
 

Recept Glutenfria Crepés med hallon och grädde

 

Glutenfria crepes

Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • Crepes Smet:
  • 5 ägg
  • 4 dl grädde
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm salt
  • 4 dl havremjölk
  • 1-2 msk smör

Instruktioner

  • Vispa ägg och grädde, fiberhusk, kokosflingor och salt. Rör i havremjölken och låt smeten svälla en stund. Hetta upp en panna med smör och grädda dina crepes gyllene. Servera med hallon och grädde.

Prova göra mina glutenfria pannkakor!