Ni anar inte hur goda dessa hemmagjorda bars är, som passar perfekt när sötsuget kommer. Om jag visste att nyttiga bars recept var så här goda hade jag gott över till sockerfri bakning för längesen. Ljuvligt!
Vad är raw bars?
Om du vill prova att baka goda snacks veganska, glutenfria, laktosfria, sockerfria är raw bars ett bra bars recept. Det som gör det här receptet på raw bars gott är kokosmjölken, som gör den len. Även användningen av nötsmör i bakningen gör energibars len och gör den väldigt mäktig. En liten bit till mellis, innan träningen eller när sötsuget kommer räcker väldigt bra för att få energi. Gör dina egna bars hemma, så har du koll på ingredienslistan och dessutom blir det billigare!
Hemmagjorda bars med nötsmör
Nötsmör är väldigt gott och innehåller nyttiga fetter. Förutom att använda nötsmör i bars har jag det i:
Smoothies: antingen i smoothien för att göra den tjockare eller som topping
Gröt: Gör en gröt med banan och toppa med jordnötssmör.
Mackor: Riskakor med jordnötssmör och banan är gott.
Bakverk: Raw food bollar blir lena och goda med nötsmör.
Min favorit är Kung Markattas nötsmör! Det är också enkelt att göra nötsmör hemma!
Recept bars
Hemmagjorda bars
Ingredients
Botten
- 2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl smält kokosolja
- 3 msk kokosmjölk
- 3 msk lönnsirap
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kakao
Karamell
- 2 dl cashewnötsmör
- 1 dl kokosmjölk
- 1/2 dl lönnsirap
- 1 tsk vaniljpulver
Chokladtopping
- 2 dl choklad
- 1 msk kokosolja
Instructions
Botten
- Blanda alla ingredienser utom mjölet.
- Tillsätt nu i mjölet och rör ihop och häll upp smeten i en form 20×20 och låt stelna i frysen.
Karamellen
- Sjud kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver på låg värme i cirka 20 minuter. Rör runt var 5:e minut, men den ska blir inte tjock.
- Blanda i cashewnötsmör tills den blir slät och blank. Häll över lager 1 och ställ in i frysen i cirka 2 timmar.
Chokladen
- Smält chokladen med kokosolja och häll över karamellen. Dekorera med lite havssalt och låt det kallna i frysen i cirka 30 minuter.