Helgfrukost i sängen

Under det här året har jag förstått hur viktigt det är att bara koppla av och ta det lugnt. Och drömmen är ju en helgfrukost i sängen!

Helgfrukost i sängen
Helgfrukost i sängen

Jag börjar oftast mina helger med att meditera i sängen. Det finns en bra meditationspodd med Tara Brach på Podcast, den brukar jag oftast lyssna på. Jag älskar hennes röst. Eller så öppnar jag calm-appen och bara djupandas. Att börja dagen i lugn ger så mycket fokus. Sen brukar jag ligga och läsa morgontidningen eller en bok. Ibland kan jag ligga och läsa och märka till min förvåning att flera timmar har gått.

Vet ni vad jag också har märkt på sistone. När jag slappnar av så försvinner stressen från kroppen och jag har blivit mycket mer känslig. Jag gråter oftare till filmer, böcker och jag tror att det är ett bra tecken. När vi är i stress vågar inte kroppen slappna av. Det är en sån skön känsla att kunna leva in i böckernas värld och bara KÄNNA! Lova mig att ni provar att djupandas också. Det är en sån billig och enkel investering för hälsan.

Andas så här

Vi har näsan för att andas. När vi andas genom näsan finns ett ämne (NO) som vidgar våra luftrör och luften kommer längre ner i lungorna där gasutbytet sker.
1. Andas in genom näsan. När du andas in så fylls magen med luft och sedan lyfts diafragman.
2. Och när du andas ut genom näsan så sjunker magen in igen. Genom att upprepa detta dagligen kommer du lära kroppen att andas lugnt.
Vi behöver koppla på vårt parasympatiska system och signalera kroppen att vi är lugna. I vardagen är vi stressade och kör på och det förstår alla att en bil kan ju inte gasa på konstant, utan den behöver ju vila emellanåt. Så ge din kropp avkoppling dagligen i 10 minuter. Det är den värd!

Wolt rabattkod

Den här morgonen bestämde jag mig för att ge mig själv en present och beställa frukost från Pom&Flora från Wolt. Så där sitter jag och äter min banana-split yoghurt, croissants med ost och avokadomackan. Hur mysig start? Med wolt kod withyasmin50 får du 50 kr rabatt på första leveransen, bra va? 🙂

Jag är så tacksam <3 Love!

Det enda jag saknar nu är att resa. Saknar min yogaretreat resa i Goa för några år sen.