Havrescones med blåbär – enkelt recept

Min dotter Vera fyllde 8 år under veckan och ville ha födelsedagsfrukost med scones i sängen. Det blev dessa goda havrescones med blåbär med egen hemmagjord blåbärssylt. Om hon blev glad.

Havrescones med blåbär
Havrescones med blåbär

Dessa scones med havregryn var supergoda. Om du vill ha glutenfritt går det såklart att baka glutenfria scones. Använd istället glutenfritt mjöl eller mixa dina havregryn till mjöl.

Recept: Havrescones med blåbär

4 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
50 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk 
1 ägg

Garnering
Havregryn

Så här gör du dina scones med havregryn

1. Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Först blandar du de torra ingredienserna i en skål. Sedan tillsätter du smör genom att nypa ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och äggen och knåda ihop till en kladdig deg.

2. Fortsätt med att dela degen i fyra delar och med hjälp av mjöl rullar du ihop varje deg till en rund kaka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite havregryn innan du gräddar dem i ugnen i 15 minuter. Låt dem svalna med en handduk på.

Prova pannbörek med mozarella till frukost nästa gång!