Nybakade frukost frallor recept. Det här receptet är från ”Piece of cake” av Leila Lindholm, snabba frallor med jäst – du har inte ätit ett saftigare bröd!
Världens godaste frallor
Frallor som bara smälter i munnen för att de är så fluffiga och mjuka är bästa starten. Du vet när det är så gott att du inte kan sluta äta frallor. Bred på smör och en skiva ost och din frukost är klar. Eller har du prövat att bre färskost med sylt, den kombon. Avokadomacka med ägg går alltid hem. Det finns säkerligen massor med andra pålägg som du kan pröva.
Frukost frallor
Frukost frallor
Ingredienser
- 50 g färsk jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 tsk honung
- 2 tsk ljus sirap
- 1 dl olivolja
- 1 msk salt
- 2 dl durumvetemjöl
- 10-11 dl vetemjöl special
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, olivolja och salt.
- Tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och släpper kanterna. Jäs under bakduk i ca 30 min.
- Forma 20 st runda frallor och platta till lite lätt med handen, så får de en bättre form. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lät jäsa i ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 220 grader.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Ät genast varma med smör och ost. Frys in resten och ta fram vid behov.
Om du gillar dessa frallor så prova dessa:
Pitabröd
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Hur mycket vatten ska det vara?
//Nellan
Hur mkt vatten???
5dl vatten funkar med det här receptet