Burek med ost i stekpanna

Så skönt att vardagen är åter igång och vi kan återgå till våra rutiner som långa lördagsfrukostar. Kan verkligen rekommendera en varm och enkel burek med ost som du snabbt lagar i stekpanna. Du bakar denna börek utan filodeg. Gör burek degen själv och servera med turkisk te.

Burek med ost
Börek med ost

Börek / burek är vanligt i Turkiet speciellt till frukost eller när man har över vänner. Men oftast lagar du den med en filodeg och den här varianten i panna är en lite snabbare variant av burek med ost som passar utmärkt till frukosten. Så gott med lite grön persilja och salladslök i. Persilja innehåller järn och är bra att boosta med om du är trött. Dessutom har den renande effekt för kroppen. Dock är den heller inte bra att äta för mycket av, så ät med måtta. Lök är bra att äta dagligen för immunförsvaret, oavsett om det är gul lök, salladslök eller vitlök.

Burek med ost recept

Burek med ost

En enkel börek utan filodeg recept
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Course: Frukost
Servings: 4 pers

Ingredients

  • 2 st ägg
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl mjölk alt. havremjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl alt. glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3-4 stjälkar persilja
  • 3 stjälkar salladslök

Instructions

  • Blanda ägg, mjölk, salt, bakpulver och mjöl med en handvisp.
  • Lägg sedan i den hackade persiljan samt salladslöken.
  • Därefter steker du dem i en stekpanna med lite olivolja. När du har stekt fyra stycken så sätt ihop två med mozarellaost emellan och stek ytterligare någon stund tills osten smälter.

Prova andra börek recept!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3