Biscotti med tranbär&choklad

Biscotti med tranbär&choklad är supergott. Saffransbiscottina jag gjorde sist tog slut snabbt. Det smakar gott med en bit biscotti till kvällsteét. Vi har fått dille på torkad tranbär med valnötter här hemma, därför provade jag med tranbär i biscottin och det smakade bra.

biscotti
biscotti

Hur bakar man en deg

Det enda var att biscottin blev lite torrare den här gången än sist. Men det märkte jag redan på degen att den var torr. Jag borde kanske ha tillsatt mindre vetemjöl. Det kan ju vara små saker som ändrar sig från gång till gång, exempelvis att jag inte mätt smöret exakt eller att äggen var mindre denna gång. Så var försiktiga när ni tillsätter vetemjölet. Tillsätt lite i taget tills det blir en mjuk deg. Den ska inte bli för hård.

Recept Biscotti med tranbär&choklad

Ingredienser, ca 30 st
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
100 g hackad mörk choklad
1 dl torkad tranbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken. Efter att du fått till en deg tryck försiktigt in choklad och tranbär i den.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna svalna.

Prova Saffransboscotti!