Aubergine med kyckling

Vid det här laget vet ni väl att jag älskar aubergine. Aubergine med köttfärsfyllning, aubergiesallad på sommaren, auberginesås som meze, auberginemos till kött. Det är en grönsak som alltid måste finnas i min kyl. Och tillsammans med kyckling kommer smaken ännu bättre fram. Mums…detta slänger ni ihop i ett nafs. Perfekt för en måndagskväll med andra ord. 🙂

saksuka

 

Ingredienser, 2 portioner
2 kycklingfilé
3 msk olja
1 aubergine
1 röd spetspaprika
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar

Sås
1 msk tomatpuré
3 msk olja
1 dl vatten

Gör så här
Börja med att skala aubergine och skiva den i bitar. Strimla kycklingfilén och paprikan. Stek kycklingen så att den får färg i lite olja. Tillsätt sedan grönsakerna och stek tills de mjuknar. Ta sedan av från värmen. Gör såsen genom att fräsa tomatpurén i olja. Tillsätt vattnet och låt koka i 5-10 minuter till den tjocknar. Häll över kycklingen och grönsakerna. Servera med ris.