Supergod friterad börek som är enkel att göra. När den är friterad framträder smakerna ännu mer. Det blir riktigt gott och med salladslök i degen, mums.
Friterad börek
Det bästa med detta recept är också att du kan göra det på torrjäst, för hur ofta saknar du inte färsk jäst hemma. Jag brukar alltid köpa för att ha det hemma, men sen kommer inte bakglädjen. När den väl gör det då har jag det inte hemma. Så torrjäst är lösningen.
Friterad börek
Turkiskt bröd
Ingredienser
- 1 tsk torrjäst
- 5 dl ljummet vatten
- 1 tsk strösocker
- 4 msk olivolja
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl hackad salladslök
Instruktioner
- Lägg jäst och socker i ljummet vatten.
- Sila vetemjöl i en stor skål.
- Tillsätt jästvätskan och olivoljan i mjölet och jobba ihop till en deg. Låt jäsa i 45 min.
- Dela degen i 6 bitar. Kavla ut till 10-15 cm runda cirklar.
- Fördela den hackade salladslöken över och rulla ihop. Ta sedan ena änden och rulla den runt sig själv, så att det blir som en snäcka. Ta kaveln och gå över den så att den tunnas ut lite grann.
- Fritera snäckorna i lite olja i en teflonpanna på båda sidor. Servera varmt och njut.
Mina favorit frasiga börek kan du testa!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3