En enkel och krämig zucchinipasta med citron passar utmärkt en vardagskväll när du vill svänga ihop en mat från grunden snabbt.
Zucchinipasta
Zucchini är en underbar grönsak som kan användas till olika rätter. Jag brukar även göra zucchiniplättar, använda på pizza eller i en vegetarisk lasagne. Här har den fått vara sällskap i en enkel krämig pasta. Citronen ger den där lyxiga känslan och även vitlök ger här en upplyftande smak till denna enkla rätt.
Zucchini nyttigt
- Zucchini är näringsrik och tillhör samma familj som gurka
- Kalorisnål
- Kalium som är bra för blodtrycket
- Rik på C-vitamin och karoten som stärker immunförsvaret
- I skalet har du fibrer och K-vitamin som hjälper blodet att koagulera
- Innehåller fibrer som är bra för magen
Krämig zucchinipasta
Enkel pasta glutenfri
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 600 g zucchini
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk färskpressad citronjuice
- salt svartpeppar
- 500 g pasta glutenfri
- 2 dl riven parmesan
Instruktioner
- Riv zucchinin grovt. Krama ur vätska.
- Hacka vitlök.
- Fräs zucchini och vitlök i oljan cirka 5 minuter tills det mjuknar lätt.
- Tillsätt grädde, citronjuice och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan nästan klar. Spara 1 dl av pastavattnet. Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och låt koka ihop.
- Rör ner parmesanen och servera.
Om du gillar pasta testa även krämig pasta pesto!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3