Kokostoppar är ett gott recept att bjuda många på eller att ha hemma och ta fram när du är sugen på något gott. Väldigt enkelt och en efterrätt utan mjöl. Passar perfekt att bjuda när du har gäster som inte äter gluten.
Kokostoppar recept
I några dagar framöver kommer jag lägga upp recept jag hade framme på kalaset. Jag börjar med kokostopparna.
Recept från ”A piece of cake” av Leila Lindholm
Kokostoppar
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 ägg
- 5 1/2 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- Skal av 1 lime
- ca 50 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med övriga kakingredienser. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Forma till små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (beroende på storlek).
- Smält choklad över vattenbad. Låt kakorna svalna och doppa sedan bottnarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.
Den här glutenfria chokladkakan med kokostosca är väldigt god.
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3