Sega sirapskakor är gott

Goda sega sirapskakor (aka kolakakor, kolasnittar) är enkla att baka och ett måste till fikat. Älskar att kolakakorna är sega och knapriga och smakar kola. Och de brukar försvinna snabbt!

Sega sirapskakor - ett måste till kaffe

Sega kolakakor smakar mums.

Världens godaste kolakakor

Kolakakorna är en av favoriterna till kaffet här hemma, tillsammans med glutenfria saffransbiscottin. Vill du ha ett nyttigare alternativ är dessa saffransbollar från womenssync väldigt goda. Oavsett vilket, så brukar jag se till så att jag alltid har något gott hemma när sötsuget kommer. Ibland har jag inte hunnit göra en ny sats och då går det ju lika bra med lite skivade frukter av kiwi, banan, druvor, mango med en klick kokosgrädde på. Eller varför inte ta fram lite olika nötter som hasselnötter, mandlar eller valnötter och proppa i mig med näring.   

Sirapskakor

Goda kolakakor
Måltid: Efterrätt
Keyword: kakor

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa rumsvarm smör, strösocker och sirap krämigt.
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och vänd ner i smeten.
  • Dela degen och rulla ut till två längder.
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
  • Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  • Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Recept på kolakakor från Leilas A piece of cake.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3