Mamma har alltid gjort hemmagjord pizza i långpanna, vilket jag har tagit efter och gjorde vegetarisk pizza med zucchini och fetaost. De blir mycket enklare att skära upp pizzan och ställa fram till gäster.
Fyllning pizza vegetarisk
Jag gillar zucchini på pizza och det passar bra med fetaost. Kolla in här om du vill ha tips på fler pizzatopping!
Det här receptet tycker jag också är praktiskt eftersom du får så mycket pizzor och kan frysa in överblivna rester. Också perfekt att baka egen pizza på pizzadeg när du ska få många gäster.
Recept Hemmagjord pizza
Hemmagjord pizza
Vegetarisk pizza
Ingredients
- Ingredienser deg
- 25 g jäst
- 0,75 dl olja
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- ca 10-12 dl mjöl
- Tomatsås
- 1 dl olja
- 1 st lök
- 250 g krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
Topping
- Zucchini
- Fetaost
Instructions
- Tomatsås: Fräs löken i oljan tills det får färg och mjuknar. Tillsätt tomatpurén och rör om lite. Lägg sist i krossade tomater och rör om tills allt blir jämnt och koka på låg värme i 10 minuter. Ta åt sidan och låt det svalna.
- Lös upp jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt oljan och arbeta in mjölet lite i taget tills det släpper kanterna. Tillsätt salt mot slutet.
- Täck med bakduk och och låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 240 grader.
- Dela upp degen i 2-3 delar beroende på hur du vill ha tjockleken. Tryck ut varje deg i en smord långpanna. Pensla med tomatsås och lägg på toppingen. Grädda i ugnen i cirka 20-25 min.
Prova även turkisk pizza!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Mmm hemmagjord pizza är ju bäst! 🙂
Jätte fin blogg du har! Faktiskt första gången jag är här inne och kikar!
Ha en fin lördag!
Oj, så gott det där såg ut! Det måste jag verkligen testa någon dag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake
Pizzan ser riktig god ut./Pia
Jag håller med! Pizza i långpanna är så himla praktiskt:) Och gott!
ahh jag alskar pizza i alla dess former:))
Har aldrig testat med zucchini och fetaost…underbar idè, tack for tipset!