Tahini bullar kallade tahinli cörek i Turkiet är ett väldigt populärt bakverk som ökat senaste åren. Tahini är sesampasta och är nyttigt för hälsan.
![Tahini bullar](https://media.withyasmin.se/2022/08/tahini-bullar-corek-1200x900.jpeg)
När jag var liten brukade pappa servera en blandning av tahini och druvsirap (pekmez). I den doppade vi mammas hembakade bröd. Det var så gott! Tahini bullen är ett så bra recept, eftersom att du slipper att doppa brödet i såsen. Den finns redan i fyllningen.
Tahini bullar
Turkiska scones
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 3 dl mjöl
- 1 dl ljummen mjölk
- 0,25 dl olivolja
- 1 msk
- smör rumsvarm
- 1/2 msk torrjäst
- 1/2 msk socker
- Fyllning:
- 3 dl tahini
- 0,75 dl socker
- Pensling:
- Äggula
- Sesamfrön
Instruktioner
- Lös upp jäst i ljummen mjölk.
- Lägg mjölet och sockret i en skål. Häll över vätskan och smör samt oljan. Blanda ihop allt till en smidig deg som int3e fastnar på händerna och låt vila i 1 timme.
- Förbered fyllningen genom att blanda ihop tahini och socker.
- Dela degen i 6 bitar och kavla ut i cirklar på mjölat bord. Lägg ut fyllningen och rulla till rullar. Jag gjorde 2 rullar, men du kan också göra en stor. Låt vila i cirka 30 minuter.
- Ta varje rulle och snurra runt och skapa sedan en rund cirkel bullform. Pensla med ägg och strö över sesam. Grädda i ugnen 180 grader cirka 20-30 minuter tills de är gyllene.
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3