Tahini bullar kallade tahinli cörek i Turkiet är ett väldigt populärt bakverk som ökat senaste åren. Tahini är sesampasta och är nyttigt för hälsan.

När jag var liten brukade min pappa servera en blandning av tahini och druvsirap (pekmez) som vi doppade mammas hembakade bröd i. Det var så gott och tahini bullen är ett så bra recept, eftersom du slipper att doppa brödet i såsen utan den finns redan i fyllningen.
Tahini bullar
Turkiska scones
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 3 dl mjöl
- 1 dl ljummen mjölk
- 0,25 dl olivolja
- 1 msk
- smör rumsvarm
- 1/2 msk torrjäst
- 1/2 msk socker
- Fyllning:
- 3 dl tahini
- 0,75 dl socker
- Pensling:
- Äggula
- Sesamfrön
Instruktioner
- Lös upp jäst i ljummen mjölk.
- Lägg mjölet och sockret i en skål. Häll över vätskan och smör samt oljan. Blanda ihop allt till en smidig deg som int3e fastnar på händerna och låt vila i 1 timme.
- Förbered fyllningen genom att blanda ihop tahini och socker.
- Dela degen i 6 bitar och kavla ut i cirklar på mjölat bord. Lägg ut fyllningen och rulla till rullar. Jag gjorde 2 rullar, men du kan också göra en stor. Låt vila i cirka 30 minuter.
- Ta varje rulle och snurra runt och skapa sedan en rund cirkel bullform. Pensla med ägg och strö över sesam. Grädda i ugnen 180 grader cirka 20-30 minuter tills de är gyllene.