Tillsammans med två andra bloggare Sebastian Boudet och Mia Öhrn hade vi en tårtprovning av Folkets Bröllopstårta på P4 radio.
Provsmaka Folkets bröllopstårta
Morgnar är verkligen inte min grej, men när jag tillfrågades om att testa tårtor i radio så tänkte jag inte en sekund. Jättekul grej! Kvart i åtta träffas vi utanför Kafe Kajak för en diskussion om Folkets Bröllopstårta på P4. Jag åker till Västerbroplan, men därifrån vet jag inte var kaféet ligger. Jag börjar springa runt i Rålambshovsparken och frågar en dam om vägen.
Till slut kommer jag fram och där sitter Sebastian Boudet, konditoriägare/ bloggare och Mia Öhrn, matskribent/konditor/bloggare. Kort därefter kommer även Sveriges Radios programledare Åsa Maj Jonzon som har med sig Folkets Bröllopstårta. Hon har med sig tre olika tårtor med olika smaker. En från ett storköp som inte ens innehöll hallonsylt, en från ett välkänt bageri som var väldigt torr och innehöll inte något krisp och så en tredje som vi alla var eniga om att den smakade bäst och besvarade förväntningarna.
Emellanåt småpratade vi om helt andra saker, bland annat om surdeg, turkisk hälsosam mat och om tillsatser i mat. Det var verkligen riktigt trevligt att få vara med två professionella konditorer och höra om deras diskussioner. Då jag berättade att tårtorna inte är så goda i Turkiet föreslog Mia Öhrn att man skulle kunna öppna ett svenskt bageri i Turkiet och ja det kanske inte är så tokigt. Vad tror ni?
Det låter väl som en bra idé! Verkar finnas mycket andra godsaker och bakverk i Turkiet. Kombinera smaker från dessa med tårta.
Kul att få vara med och provsmaka tårta, träffa Sebastian! och prata i radion 🙂
Kul grej! 😀
Åh vad roligt det låter! Varför händer det aldrig något sådant i Kalmar? (Fast vi fick ju Ben och Jerrys… 😉
Ja Emmy, det var jätteskoj o träffa andra bloggare.
Tina: Yes it was 🙂
Helena: Ja du fick ju din Ben&Jerry till slut. Så glad jag är för din skull. Men jag tror nog Folkets bröllopstårta ska säljas i Kalmar med. Gör den inte?
Provsmaka tårtor låter ju inte helt fel…
Ett svenskt bageri kanske hade gått hem i Turkiet, vem vet. Om inte annat så för alla svenskar som älskar att resa dit på semester (oss inräknat…)
Härligt att få höra klippet :).
Har en känsla av att det är grädden som många turkar har svårt för ;). Åtminstone är det så för dem jag känner. Men brukar göra marängtårta med färska jorgubbar, lemoncurd o vaniljvisp. Det brukar alltid gå hem. Likaså med frusen grädd o jordgubbsfyllning :).
Kram
Gott at provsmaka tartor, jag hade ocksa sprungit dit om jag bodde i narheten:))
Kramar och onskar en harlig helg!!
Men vad spännande att få prova tårtor och vara med i radio! Tummen upp 😀