Mellan åren 2004-2008 hade vi egna konditorier i Stockholm. Till ära för detta tänkte jag den här veckan visa upp några tårtor från den tiden här på bloggen. Jag börjar med en god frukttårta i gelé. Recepten är tagna med viss ändring från ”Sju sorters kakor”.
Recept Frukttårta i gelé
Frukttårta med gelé
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- Fyllning 1
- 1 dl hallonsylt
- Fyllning 2
- Vaniljkräm
- Garnering
- Frukt
- 30 g nötspån
- Gör gelé enl. anvisning på Dr. Oetker gelatinpulver
Instruktioner
- Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll den i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Dela i tre.
- Bred sylt på den första lagret.
- På det andra lagret bred på 2/3 av vaniljkrämen.
- Bred med resten av krämen ovanpå och runtom kanten på tårtan. Strö nötspån runtom kanten. Garnera med frukten.
- Och sist på med geléet över frukten. Ställ tårtan kallt tills geléet stelnat.
Här är andra tårtor:
Tack, ja macarons lyckades jag med, en gång, men desto fler gånger har det gått åt pipan!
Fruktårtan är så himla fräsch och god, tack för receptet!
Nä, det har jag missat att ni hade konditorier! Vad kul! Jag älskar konditorier! 🙂
Jo, hon köpte den sarin som hon provade. Själv lånade jag syrrans sari, hon är lite smalare än jag, så sariblusen satt åt så hårt att om jag tog ett alltför djupt andetag så sprack den…;-)
Ja denna känner jag igen sen jag sommarjobbade på ett café i stan. Ganska poppis, speciellt på sommaren…