Mustig köttgryta (Güvecte et sote) som får långkoka på låg värme tills köttet blir alldeles mört och mjukt och får smak av den färska tomatsåsen. Servera med ris.
Recept Mustig köttgryta (Güvecte et sote)
Köttgryta turkisk
Ingredients
- 500 kg grytbitar av nötkött
- 250 gram champinjoner
- 2-3 st tomater
- 3 st charleston turkisk grön spetspaprika
- 1 st gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- Färsk timjan
- Salt peppar, krossad rökt rödpeppar (kirmizi biber)
- Olja
Instructions
- Skär grytbitarna i lite mindre bitar. Bryn i olja på låg värme tills de får färg och vätskan försvinner nästan helt.
- Finhacka löken och bryn med köttet tills det får färg. Lägg i tomatpurén och låt den gå in i köttet genom att röra om lite gran.
- Ta bort skalet på tomaterna och finhacka. Hacka även paprikan och skiva champinjonerna. Lägg i de hackade tomaterna, paprikan, champinjonerna och vatten. Låt det koka och sänk värmen till det lägsta. Låt långkoka i cirka 1 och en halv timme tills köttet är mjukt.
- Smaka av med salt, peppar, rödpeppar och hackad färsk timjan. Lägg över i en ugnsform och laga i ugn i cirka 15 minuter på 200 grader. Servera med ris.
Prova hemlagad rostbiff!
Formen är ju ur-snygg!!!! Färgen är så härlig, det behövs den här tiden, så man får lite vår-känslor! Gryta är ju SÅ gott också, håller med om att allt smakar mycket bättre om det är snyggt också! Kram Anna
Visst är dom härliga, Rice formarna, har själv en rosa 😉
Vilken härlig gryta och här har det allt ätits semla idag 🙂
formen ser mycket tjusig ut!
Vilken underbar gryta!
ser så himla god ut =)
Vad roligt att du har varit inne på min blogg och kommenterat:)
ser att du har en "matblogg" så roligt. Nu har jag en till bra och rolig blogg att följa 🙂
mvh/ Frida