Risotto med sparris krämig

Recept på Risotto med sparris är en krämig klassisk vardagsrätt som barn gillar.

Risotto med sparris krämig

Risotto recept

Vi var på en matlagningskväll på matstudion Al dente med jobbet och där fick vi lära oss hur de gör risotto på italienskt vis. Vill du göra en hard core risotto så får du koka grönsaker i vatten och göra en egen buljong. 

Risotto med sparris

Måltid: Huvudrätt

Ingredienser

  • 3 dl avorioris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl hett vatten + buljong
  • 1 dl riven parmesanost
  • olivolja
  • 0,5 tsk salt svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken, fräs i oljan.
  • Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter. Späd med lite av buljongen och häll i saltet.
  • Lägg sparrisarna i den heta buljongen, så att det blir sparris smak i det.
  • Tillsätt mer buljong varefter det kokar bort. Häll cirka två deciliter i omgångar och låt det koka bort. Det tar cirka 20 minuter.
  • Tillsätt sist i osten. Smaka av med svartpeppar. Dekorera med sparris.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3