Indisk blomkål gryta till middag. Det kommer dofta underbart av ingefära, curry, vitlök och garam masala i köket.
Blomkål gryta
Du har säkert ätit den här goda indiska rätten med kyckling. De indiska kryddorna blir verkligen goda när de får koka ihop och bli till en tjock kräm. Istället för kyckling kan du även ha i vegetariska alternativ som blomkål eller halloumi.
Indisk blomkål gryta
Indisk blomkål gryta
Servings: 4 pers
Ingredients
- 1 st Blomkålshuvud
- 1 1/2 tsk kokosolja eller olja
- 1 tsk garam masala
- 2 cm ingefära
- 2 st vitlök
- 1 tsk salt
Indisk sås:
- 1 tsk olivolja
- 1 st gul lök
- 2 cm ingefära
- 2 st vitlök
- 2 tsk garam masala
- 2 tsk curry
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 pkt 400 gr krossade/ passerade tomater
- 2,5 dl kokosgrädde eller grädde
- 1 tsk kokosolja eller olja
- salt, peppar
- Servera: kokt ris, koriander
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bryt blomkålen i buketter och blanda med kryddor, riven ingefära och vitlök och olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen ca 15 minuter.
- Värm lite olja och stek löken tills de blir mjuka. Lägg över kryddor, vitlök, ingefära. Rör runt i någon minut.
- Lägg till krossad tomat och grädde och rör om så att det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
- För över blomkålen i grytan och rör runt och stäng av värmen.
- Servera med ris, koriander och en yoghurtsås med finhackad gurka och citronjuice.
Testa även denna goda rätt rostad blomkål med koriandersås! En fullträff!
Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3