Varje gång jag har med mig Sulu köfte – Turkisk köfte som matlåda får jag nyfikna blickar. Och det är kanske inte så konstigt. Och dessa turkiska köfte i tomatsås är utsökta.

Jag brukar rulla köftena och lägga in dem i frysen. Sedan när jag vill ha något fort tar jag fram dem och kokar i tomatsåsen. Praktiskt, eller hur? Har ni tips på vardagsrätter som snabbt kan tillagas på vardagar? Ibland vill man bara att det ska gå fort.
Recept turkisk köfte
Turkisk sulu köfte
Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 250 gr köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 st ägg
- Salt peppar, ev. någon starkare krydda ex. chilipeppar
- Tomatsås
- 1 msk tomatpure
- Salt
- Vatten
Instruktioner
- Så gör du din sulu köfte
- 1 Skala och riv löken med hjälp av rivjärnet.
- 2 Blanda bulgur, köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och chilipeppar och arbeta ihop tills det blir slätt.
- 3 Koka 6 dl vatten i en kastrull.
- 4 Lägg i tomatpurén så att det löser upp sig och sedan köften som du kokar på svag värme i cirka 20 min. Salta lite i slutet och låt det småkoka lite till innan du lyfter bort den från värmen.
Kika in på kikärtsgryta – nohut recept!
Hittade din blogg via B Höglunds matblogg. Vilken underbar blogg!! Sitter här o suktar efter allt underbart gott du visar upp. Gözleme som jag inte ätit på länge, länge, länge… ohhh så mycket gott du visar…
Jag kommer fortsätta följa dig o lägger in dig även i min länklista.
Lagar också en del turkiskt men inte i närheten av dina läckerheter ;). Min man är fr Istanbul o har bott här i Sverige i dryga 20år. Men hans köftes är de goaste som finns :D.
Kram
Detta låter spännande. Det passar nog hela min familj. Håller med Dubbelörn om att det är kul att kika runt bland din trevliga mat.
Tack tack…vad snälla ni är
ska bulgurn vara rå när du blandar i den?