Söta ljuvliga Macarons (macaron) med mandel

Bästa macarons receptet med tryffelkräm fyllning, enkelt och snabbt. Jag har bakat söta ljuvliga Macarons (macaron) med mandel.

Söta ljuvliga Macaroons (macaron)

Söta ljuvliga Macarons (macaron)

Baka glutenfritt macarons

Macarons betyder visst mandeldeg. Jag hittade ett jätteenkelt macaron recept på Arlas och använde inte recepten med godistermometer och fix med sockerlag och allt. Vet i och för sig inte om den blir godare då men kan dem bli godare. Det här macaron receptet blev supergott och så kul att det är utan gluten.

Det enda var att den rosa färg blev lite svag, men jag ska prova att ha i lite mer karamellfärg nästa gång. Jag har lovat att ta med mig kakor och cupcakes till ett barnkalas på lördag. Det blir definitivt macarons, busenkelt att göra. 

Recept Söta ljuvliga Macarons (macaron)

Ingredienser, ca 35-40 macarons
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel (eller mandelmjöl, 50 gr är 1 dl)
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 2 droppar röd karamellfärg

Tryffelkräm
1 dl grädde
0,5 dl florsocker
100 gr vit choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150˚C.
2. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke.
3. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Testa med marängprovet genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar i skålen är den färdig.
4. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila ca 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna. Fyll kakorna med fyllningen och sätt ihop dem till söta små macarons.

Tryffelkräm: Värm grädde med florsocker. Lägg i finhackad choklad och blanda till en slät kräm. Låt det kallna.