Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj är så himla himla gott och så himla enkelt! Därför ska du baka världens godaste rabarberpaj smulpaj idag. Jag bakade smulpaj med rabarber och jordgubbar. Vi var på självplock av jordgubbar och plockade frukten i Stockholm, vilket är så mysigt. Vad passar väl bättre än sommarens bär och frukter än till en smulpaj. Alltid lika gott med lite ljummen hemmagjord vaniljsås till paj.

Smulpaj rabarber och jordgubbar
Rabarberpaj med jordgubbar

Finns det något godare och enklare än klassisk smulpaj med jordgubbar och rabarber. Smulpajdegen är så enkel att baka ihop och den är klar snabbt. Jag gillar havregryn i smeten, då blir den smulig och god. Tillsammans med en riktigt fluffig hemmagjord vaniljsås blir det supergott. Om du vill kan du också ha i lite kokosflarn innan du gräddar eller kanske lite kardemumma.

Video smulpaj recept

Jordgubbar hälsa

  • Jordgubbar är näringsrika och innehåller bra vitaminer, mineraler och fibrer.
  • C-vitamin och antioxidanter. Mer färg desto mer antioxidanter. Även järn.
  • Är kalorisnåla och innehåller fenoler som hämmar inflammation.
  • Folsyra är viktigt för fostret hos gravida.

Recept Rabarber o jordgubbspaj

Smulpaj med rabarber jordgubbar

God paj recept
Course: Efterrätt

Ingredients

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 2 –3 msk strösocker
  • 100 g smör

Fyllning

  • 3 –4 rabarberstjälkar
  • ca 1/2 liter jordgubbar
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Hemmagjord vaniljsås

  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver

Instructions

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Bland mjöl, havregryn och socker i en bunke.
  • Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Ansa och skär rabarberstjälkarna i två cm stora bitar. Varva rabarber och jordgubbar i en ugnssäker smörad form. Blanda socker, potatismjöl och strö det över.
  • Fördela smuldegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen 15-20 min. Servera med hemmagjord vaniljsås.

Hemmagjord vaniljsås

  • Koka upp grädde och mjölk med vaniljpulver och låt svalna.
  • Vispa socker och äggulor poröst. Tillsätt gräddblandningen och rör ihop.
  • Häll tillbaka i kastrullen och vispa på låg värme tills såsen tjocknar, det får inte koka. Låt svalna och servera kall.

Baka med rabarber, testa denna rabarberpaj med maräng!

Lämna gärna en kommentar eller recension om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3