Mmmmm jag känner smaken i gomen fortfarande av semifreddo glass med valnötter och choklad. Smaken av krämig semifreddo glass. Den var alldeles len och god. Framöver vill jag göra egen hemmagjord glass oftare.
Semifreddo glass
Vi har slutat äta vanlig glass här hemma, eftersom det innehåller mycket socker och en massa tillsatser. Men min dotter älskar glass så vi vill ju ändå äta det. Oftast blir det glass från Lily och Hanna. Men kul att prova göra egen glass också. Tänk att slippa alla onödiga tillsatser och få en så mycket fräschare och godare glass. Och det bästa av allt är att du kan smaksätta den med precis som du vill.
Recept Semifreddo glass
Ingredients
- 4 st ägg ekologiska
- 1 dl björksocker
- 4 dl grädde
- 1-2 bitar hackad mörk choklad
- 5-6 st hackad valnötter
- Garnering Banan maräng, chokladsås
Instructions
- Dela vitan från gulorna. Börja med att vispa gulorna i en skål med hälften av strösockret poröst. Vispa i en annan skål grädden och tillsätt i äggsmeten.
- Vispa vitorna med resten av sockret till ett hårt glansigt vitt skum. Gör marängtestet genom att vända skålen upp och ner. Blanda försiktigt ner det i äggsmeten.
- Lägg upp i en tålig skål och frys i 3-4 timmar.
- Servera med skivad banan, marängtoppar och chokladsås.
Prova även sockerkakan med glass och maräng Glace au four!
Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
gud vad gott, perfekt som dessert! Skriver upp bland mina recept for det har ar vart att testa:)) Kramar,
Nena
OMG så gott!!!
Ser tokgott ut 🙂
hej! skulle gärna vilja veta var skålarna/faten på bilden kommer ifrån, har letat och letat men inte hittat något svar… så är verkligen tacksam för svar! jättefin blogg föresten, hittade hit för första gången för inte så länge sedan och har redan hunnit testa ett recept, riktigt gott var det!
Hej Anonym, dem är inköpta från min resa i Istanbul- från Pasabahce (Turkiets motsvarighet till Cervera). Det finns glas från märket i Sverige men ingen egen butik ännu.
Vad roligt att receptet du testade var lyckat förresten 🙂 Vilket var det?
Hej igen, tack så mycket, särskilt för så snabbt svar 🙂 Synd bara att de var inköpta utomlands, hade nämligen för mig att jag sett dom någonstans här i Sverige (eller på någon annan blogg kanske) så det slog mig aldrig att de kanske inte ens var härifrån 😉 Det var turkiska 'grytan' med morötter – la dock till potatis också, och serverade den med ris – enkelt och gott!