Seabream (Cupra)

Den här säsongen blir det antingen grillat, sandwich, sallader eller äta på uteserveringar. Häromdagen grillade vi favoritfisken Seabream (Cupra). Den innehåller väldigt mycket vitt kött och är lite mildare i smaken. Till den åt vi auberginesallad. Till efterrätt önskade Emin sig banan och choklad, så det blev hajkbanan på grillen.

Seabream (Cupra)

Seabream (Cupra)

 

Seabream (Cupra)

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 2 st a 800 g Seabream Cupra på turkiska
  • Citronpeppar salt

Instruktioner

  • Rensa fisken, men behåll huvudet. Skölj fisken. Skär ett par skåror i fisken över ryggen med en vass kniv. Krydda med citronpeppar och mycket salt. Låt vila ca. 15 min. Grilla först ena sidan, och sedan andra. Servera med grillade grönsaker och sallad.

Linsbiffar passar också bra till grillbuffén under sommaren.