Inget slår en saftig rostbiff i ugn på nyårsafton. Det är så himla gott med en saftig hemmagjord helstekt rostbiff och vilken skillnad det är i smaken från färdigköpt i butiken. Om du har tid så välj att göra den hemma alla gånger. Väl värt besväret och du får nöjda gäster.
Egentligen är det inte heller sås vårt att laga godaste rostbiffen, den gör sig själv i ugnen.
Ni lyssnade väl på mig på Sveriges Radio där jag lagar mat? Ni kan lyssna i efterhand programmet på Sveriges Radio om turkisk brunch.
Recept saftig rostbiff i ugn
Saftig rostbiff i ugn
Hemlagat rostbiff
Portioner: 6 pers
Ingredienser
- 2 dl persilja
- 1 dl gräslök
- 2 msk färsk oregano
- 2 msk färsk fransk dragon
- 1 msk färsk timjan
- nymald svartpeppar
- flingsalt
- 2 pressade vitlökar
- 1 kg rostbiff
Instruktioner
- Mixa de färska örterna, vitlöken, salt och peppar till en röra.
- Ta bort eventuella senor och fettbitar på utsidan av rostbiffen och täck den därefter med örtblandningen runt hela köttbiten. Bryn den lätt i lite smör.
- Lägg rostbiffen på ett oljat ugnsfast form och stoppa in i ugnen på 200° i 45-50 minuter. Kolla när rostbiffen är klar enligt stektermometern (57-62° ungefär). Eller om du vill steka långsamt kan du sänka temperaturen och utöka tiden den är i ugnen.
- Ta ut rostbiffen, täck med smörpapper/ bakplåtspapper och låt stå och svalna i cirka 30 minuter innan du skär upp den i så tunna skivor du kan.
Servera rostbiffsskivorna med en krämig potatissallad.
Ja, det är mycket man ska hinna med och se på 😉 Kul med mästerkocken nu tycker jag!
Hemmagjord rostbiff, så gott 🙂
Hemgjord rostbiff och den man köper är som natt och dag. Jag hinner inte kika på tv så mycket. De program jag vill se är oftast när barnen äter kvällsmål och ska lägga sig.
Emmy: Joo tyvärr ligger ju tiderna på tv-programmen lite dåligt. Har därför upptäck svtplay, tv4play, osv 🙂
Egen rostbiff låter ju super, det borde jag ta och testa nästa helg! Låter lyxigt!