Raw karamellbites – få mer energi

Ni anar inte hur goda dessa raw karamellbites blev, som passar perfekt när sötsuget kommer. Om jag visste att nyttiga bars recept var så här goda hade jag gott över till sockerfri bakning för längesen. Heaven!

Raw karamellbites

Vad är raw karamellbites?

Om du vill prova att baka godsaker veganska, glutenfria, laktosfria, sockerfria är raw bars ett bra snacks recept. Det som gör det här receptet på raw food bites gott är kokosmjölken, som gör den len. Även användningen av nötsmör i mellanlagret gör energibars len och gör den väldigt mäktig. En liten bit till mellis, innan träningen eller när sötsuget kommer räcker väldigt bra för att få energi. Gör dina egna bars hemma, så har du koll på ingredienslistan och dessutom blir det billigare!

Använd mer nötsmör i vardagen

Nötsmör är väldigt gott och innehåller nyttiga fetter. Jag använder det i:
Smoothies: antingen i smoothien för att göra den tjockare eller som topping
Gröt: Gör en gröt med banan och toppa med jordnötssmör.
Mackor: Riskakor med jordnötssmör och banan är gott.
Bakverk: Raw food bollar blir lena och goda med nötsmör.

Min favorit är Kung Markattas nötsmör! Det är också enkelt att göra nötsmör hemma!

Recept raw karamellbites

Nyttiga bars

Supergoda och enkla energibars som bakas utan ugn.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid40 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: Snacks

Ingredienser

Botten

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl smält kokosolja
  • 3 msk kokosmjölk
  • 3 msk lönnsirap
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kakao

Karamell

  • 2 dl cashewnötsmör
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljpulver

Chokladtopping

  • 2 dl choklad
  • 1 msk kokosolja

Instruktioner

Botten

  • Blanda alla ingredienser utom mjölet.
  • Tillsätt nu i mjölet och rör ihop och häll upp smeten i en form 20×20 och låt stelna i frysen.

Karamellen

  • Sjud kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver på låg värme i cirka 20 minuter. Rör runt var 5:e minut, men den ska blir inte tjock.
  • Blanda i cashewnötsmör tills den blir slät och blank. Häll över lager 1 och ställ in i frysen i cirka 2 timmar.

Chokladen

  • Smält chokladen med kokosolja och häll över karamellen. Dekorera med lite havssalt och låt det kallna i frysen i cirka 30 minuter.

Testa dessa aprikosbars med jordnötssmör!