Baka med pumpa. Så här i pumpatider kan jag verkligen tipsa er att göra en enkel pumpa recept efterrätt. Den får koka i sockerlag och är ljuvlig i smaken.
Vet du om pumpa
- Pumpa innehåller antioxidanter, c-vitamin, betakaroten och du kan äta den rå eller tillaga.
- Den innehåller endast 18 kcal per 100 gram
- Innehåller lite kolhydrater
- Pumpa kan användas till pumpasoppa, pumpapaj, bakad pumpa i sallad
- Dekorationspumpor är avsedda för dekoration och har ett tjockare skal.
- Pumpa kan du förvara torrt och svalt runt 10 grader i två veckor.
- Pumpan är mogen när skalet är hårt.
- Halloweenpumpor är bäst att ställa utomhus fö ratt hålla längre
- Pumpakärnorna i pumpan är goda att äta och du kan rosta dem i ugnen.
Pumpa recept efterrätt
Pumpa dessert
Servings: 4 pers
Ingredients
- 2 kg Pumpa
- 4 dl strösocker
- 1 dl vatten
Servering:
- Valnötter, grädde
Instructions
- Använd en pumpa på cirka 2 kilo. Börja med att skala den med en potatisskalare, vilket kan vara ganska jobbigt, och skiva den i mindre bitar.
- Lägg bitarna i en ugnform och strö över strösocker (4 dl) och lite vatten (1 dl).
- Sedan får det tillagas på 150 grader tills det mjuknar.
- Servera med hackade valnötter och grädde. Riktigt gott och lätt att laga.
- Man kan öka mängden socker om man vill ha den sötare. Servera med grädde.
Prova min pumpasoppa eller pumpafritters!
Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3