Pizza med soltorkade tomater&champinjoner

Jag var sugen på soltorkade tomater idag och bakade snabbt ihop en pizza deg hemma. Vill man ha den knaprig får man kavla ut degen riktigt tunn. Ännu bättre om du har pizzasten hemma som värmer pizzan underifrån. Pizza med soltorkade tomater&champinjoner blev gott till middag.

Pizza med soltorkade tomater&champinjoner

Pizza med soltorkade tomater&champinjoner

Visste du om att champinjoner kan vara giftiga i stora mängder? 

Champinjoner kan vara cancerogrena i stora mängder. Ät inte mer än 100 gram i månaden enligt Livsmedelsverket. Ät inte heller råa, och häll av kokvattnet om du kokat dem.  

Frys in om det blir pizza över

Det är så smidigt att kunna frysa in pizza och sen ta fram om du skulle vara trött en vardag och bara äta som den är. Ta ut den under morgonen och låt den tina upp av sig själv.

Pizzatoppingtips

Kolla in mitt inlägg om du vill ha annat än mitt exempel som pizzatopping!

Använd inte micron

Jag använder aldrig micron för att tina upp mat, eftersom vi inte vet hur strålningen från den påverkar vår mat. Går det så värmer jag alltid upp i kastrull eller tinar upp naturligt. Vi har inte använt micron här hemma senaste året alls. Det enda den används till är att värma upp värmepåsen med. 

Recept pizza med soltorkade tomater&champinjoner

Ingredienser, 4 portioner
25 gr jäst
2,5 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
 
Tomatsås
1 msk rapsolja
1/2 msk tomatpuré
200 gr passerad tomat
1 vitlöksklyfta
Salt
 
Fyllning
10 st soltorkade tomater
10 champinjoner
Ruccola
Oliver
Pinjenötter

Gör så här

1. Smula jästen och lös upp med varmt vatten (37 grader).
2. Tilsätt mjöl, olja och salt och jobba ihop till en deg. Låt jäta i ca. 20 min.
3. Gör under tiden tomatsåsen.Fräs tomatpurén i oljan. Tillsätt pressade tomaterna. Pressa i vitlök och låt småputtra några minuter. Smaka av med salt.
4. Stjälp upp degen och dela den i 4 lika stora bitar. Kavla ut till runda pizzor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
5. Sätt ugnen på 200°. Fyll pizzorna med tomatsås, champinjoner, soltorkade tomater, ruccola, pinjenötter och oliver.
6. Baka i ugnen i ca 15 min tills de fått färg.

Prova gärna mina andra pizzor här!