Pitabröd recept med fyllning blev jättegott. Du kan fylla det med vad du vill och välja om du vill göra vegetarisk fyllning eller något annat. Snabba pitabrödet kan jag varmt rekommendera, det blev riktigt mjukt och fluffigt.
Pitabröd recept
Hemmagjorda pitabrödet är uppskattad. Jag gjorde en fyllning på kycklingröra, som jag fyllde och serverade bröden med. Du kan frysa inpitabröden som blir över. Praktiskt att ta fram när man vill laga något snabbt. Du kan annars tänka dig att det är ungefär som tacos, att du tar fram olika grönsaker och lägger fram. Så kan alla fylla pitabröden med valfritt gott.
Pitabröd
Ingredients
- 8 dl vatten
- 1 paket jäst
- 1 msk olivolja
- ca. 16 dl vetemjöl
- 1 msk salt
Instructions
- Blanda ljummet vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl och arbeta till degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca 30 min.
- Dela degen i 25 delar och forma varje del till en centimetertjocka runda kakor. Låt jäsa under handduk i ca 20 minuter.
- Sätt på ugnen på 275 grader. Vänd på bröden och grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.
- Låt bröden svalna på galler under en handduk.
Om du gillar pitabröd så prova mitt valnötsbröd!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Vad bra att jag får recept på din Kyckling-gucka. Har ätit det många gånger i Turkiet, tycker den är så god.
Ser fram emot mer av dina recept 😉
Ha det bra./ Birgitta
Den är supergod. Rekkommenderar den verkligen 😉
Vet du vad som passar till den? Jag tänkte bjuda på den i nästa vecka till några vänner som kommer över, men jag vet inte riktigt vad som passar till. Tacksam för hjälp, då du verkar ha mer erfarenhet av matbjudningar i Turkiet 😉
Jag tycker den är riktigt god med grillad, inlagd paprika. Syran i paprikan gör sig bra mot den lite kraftigare kycklingröran, som inte känns lika måktig då. I Turkiet finns det ju så goda paprikor 🙂